buitenland

Uit Limesco Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Heb je problemen met bellen, sms'en of internetten in het buitenland? Check dan de volgende zaken.

Je bevindt je in een land waar Limesco niet kan leveren

Limesco werkt in bijna alle landen ter wereld, maar helaas niet overal. Kijk op de pagina beschikbaarheid of je gebruik kan maken van Limesco.

Roaming staat uit

Roaming is alle verbruik via zendmasten buiten Nederland, dus niet alleen internet, maar ook bellen en sms. Hoewel sommige telefoons deze term soms onjuist gebruiken, kan het dus zijn dat roaming uit staat en je daardoor ook niet kan bellen en sms'en. Check de instellingen van je telefoon hierop.

Telefoon verbindt niet automatisch met buitenlands netwerk

Vaak staat je telefoon standaard op "automatisch verbinden met het beste netwerk". Als dit niet zo is, zet de instelling dan op automatisch, geef je telefoon een herstart en kijk of de boel werkt. Werkt dit niet? Verbindt dan één voor één met de beschikbare netwerken gevolgd door een herstart en kijk of alles werkt. Werken alle netwerken niet? Mail dan support@limesco.nl en vermeld nadrukkelijk dat je bovenstaande geprobeerd hebt en met welke netwerken je hebt geprobeerd te verbinden.

Android

Op een Android telefoon ga je hiervoor naar "instellingen", klik op "Meer netwerken" en vervolgens op "Mobiele netwerken" of "Mobiele operators". Wanneer je klikt op "Netwerkoperators" zoekt hij netwerken in de buurt. Probeer de eerste optie, herstart je toestel en kijk of de SIM werkt. Zo nee, probeer de tweede optie en zo verder.

iPhone

Op een iPhone, klik op "instellingen", klik op "aanbieder", schakel "automatisch" uit, selecteer het eerste netwerk en herstart je toestel. Kijk of de SIM nu werkt. Zo niet, kies het tweede netwerk, en zo verder.